Keresés:  
Videók
Hírek
AGRITECHNICA 2017
AGRITECHNICA 2017
November hónapban megrendezték Hannoverben az AGRITECHNICA 2017 kiállítást.

A vásáron a kiállított gépek tematizálva lettek, ezáltal a Dammann cég a főképp növényvédő gépekkel foglalkozó gyárakkal együtt a 9-es pavilonban volt megtekinthető.

A 10 évvel ezelőtt, a 2007-es AGRITECHNICA vásáron mutatkozott be az első HIGHLANDER permetező. Idén debütált a gép teljesen áttervezett új szériája, amely immár DT2400 H S4 névre lett keresztelve. Az új permetezőn új rendszerű energia és üzemanyag takarékos 3 sebességes Poclain EcoDrive hidrosztatikus kerékhajtóművek kerültek. A gép motorjának teljesítményét 180 kW-ról (245-Le) 210kW-ra (285 Le) növelték. Az áttervezett hidrosztatikának köszönhetően a gép mérsékelt motorfordulatszám mellett is képes megfelelően üzemeltetni a járószerkezet nagy olajáramú részegységeit. A felépítmény az addigi 4000 literes tartálytérfogat mellett már kérhető 5000 literes méretben is.

Szintén új hajtóművel mutatkozott be az immár DT3500-as 3 tengelyes önjáró gépe. A permetező egy 360° kamerarendszerrel volt felszerelve, aminek köszönhetően a gép sofőrje szemmel tudja kísérni mi, zajlik körülötte.

A vontatott gépeket tekintve bemutatkozott a Classic szériában egy 4400 literes tartálytérfogatú változat is, amely az eddigi 4000 literes kivitelt váltotta. Míg a Profi Class permetezőn egy új 3 részben csukható keret volt felszerelve, ami lehetővé teszi, hogy a gép tudjon 36,-30, vagy akár 15 méteres munkaszélességben dolgozni.

Emellett újdonságként mutatkozott be a Fluid Indicator, amely a gépben lévő folyadéknak megmutatja a Ph értékét és a hőmérsékletét. A másik, opció jellegű fejlesztés, az egy új rendszerű tisztítás, ahol is egy plusz szivattyú segíti a rendszert a még intenzívebb kitisztításhoz, amely a tartályban lévő folyadék szintje alapján dolgozik.

Galéria