Keresés:  
Videók
Hírek
AGRITECHNIKA 2009 Hannover
AGRITECHNIKA 2009 Hannover

Ismét sikeresen szerepelt a Herbert Dammann GmbH a Hannoverben novemberben megrendezett AGRITECHNIKA 2009 kiállításon.

A sok újdonságot, illetve egyedi megoldást felvonultató céget a kiállítás szervezők ezüstéremmel jutalmazták.



A vásáron bemutatott újdonságok a következők, melyek folyamatosan jelennek meg a 2010 évben gyártandó gépeken.

 

Sok látogatót meglepett a szórókereten elhelyezett fúvókánkénti világítás, amely lehetővé teszi az éjszakai munkavégzést, és ez kiegészül GPS vezérelte fúvókánkénti szakaszolással. Így a száraz forró nappalok helyett az ideális hűvösebb és párásabb éjszakákon nagy biztonsággal és hibamentesen lehet permetezni. Íly módon sokkal jobb hatóanyag hasznosulás érhető el, ami relatív megtakarítást jelent. Ez a megoldás a későbbiekben a már régebbi gépekhez is tartozékként utánrendelhető lesz.

 

A másik nagyszerű ötlet a -hagyományos vegyszerbekeverÅ‘- helyett egy vegyszerbekeverÅ‘ centrum, amely egy kúpos tölcsérhez hasonlít, aminek az oldalán négy fúvókán keresztül történik a víz beáramlása ezzel tökéletes bekeverést és erÅ‘s örvénylést biztosít. Szermaradék nem tud lerakodni a sarkokban mivel nincs. A bekeverÅ‘ centrum természetesen kannamosóval, és injektorral is el van látva.  A kezelÅ‘kapcsolók is itt kerültek elhelyezésre így kézre esnek. Egy zárható rekesz is található itt amibe a védÅ‘felszerelés és mérÅ‘edény elhelyezhetÅ‘.

 

A következő újdonság a permetlé tartályban elhelyezkedő keverő és kimosó rendszer, amely egy vízszintesen, hosszában elhelyezkedő nyomócső, fúvókákkal ellátva. Ez a cső a permetlészinttől függően billegő mozgást végez és intenzíven kever. A tartály kimosása esetén tisztavizes tartályból kap betáplálást és körbeforgó mozgást végez, ezzel mossa ki a gép tartályát.

     

További újdonság, hogy a „Highlander” járószerkezetét lejtős terepen a gépre helyezett szenzorok automatikusan vezérelve vízszintezik. A domb felöli kerekeit „behúzza” így lejtős terepen a gép stabil marad, nem kell félni a magas súlypont ellenére sem a felborulástól.

Mostantól az önjáró gépek automatikus GPS vezérelte kormányzással is rendelhetők

.

Ezek a jelentősebb újdonságok , de további fejlesztések is találhatók a Dammann permetezőkön.

A Land Cruser vontatott gép új kezelőegységet, a Classic egy praktikus védőburkolatot kapott, a Profi Class gépen pedig szériakivitel az új, előbbiekben már említett bekeverő központ.

A szórókereteken is történt fejlesztés. Új rugózott, lengéscsillapított keretfelfüggesztés került a nagyobb, nehezebb keretekhez. Eddig minden keret munkaszélességtől függetlenül egy középső és két-két jobb illetve bal oldalra csukódó elemből ált. Most rendelhető a 36-42m kereteknél a három-három jobb ás bal oldalra csukódó változat is. A DAS légrásegítős keretek harmadik generációja jelent meg, amely még jobb állományba behatolást biztosít a két légáram útján.

Ezen fenti újdonságok bizonyítják, hogy a Dammann cég fejlesztő mérnökei folyamatosan egyedi újdonságokkal jelenek meg a permetező piacon.

 

Galéria