Keresés:  
Videók
Hírek
Átadtuk a 25. önjáró Dammann permetezőt!
Átadtuk a 25. önjáró Dammann permetezőt!

A 2009 évi Bábolnai Gazdanapokon adtuk át a 25. magyarországi önjáró Dammann permetezőt.



Ezzel a magyar piacon a Dammann önjáró permetezőkből dolgozik néhány fix 140cm hasmagasságú DAS légrásegítős, sok háromtengelyes 8-10.000 liter tartályméretű 36, illetve 40 m szórókeretű gép, de legtöbb és legnépszerűbb, a változtatható nyomtávú és hasmagasságú ( 120-190) „Highlander”. Ezen gépek mind 24-27-30m DAS légrásegítős kerettel vannak felszerelve, és így kiváló munkát tudnak végezni nemcsak a tavaszi permetezési munkák idején, hanem -ami a fő előnyük- repce, kukorica, illetve napraforgó állományban kezelésénél is a nyári hónapokban.

A kiállításon az érdeklődök megtekinthették az önjáró permetezőre csereadapterként rászerelhető 6m3-es Güstrower röpítőtárcsás műtrágyaszórót is.

Mivel egyre nagyobb az érdeklődés a vontatott gépek iránt, ezért a standunkon látható volt egy 6.000 literes 36m hagyományos szórókerettel felszerelt permetező is.

Természetesen úgy az önjáró, mint a vontatott gép GPS vezérléssel van ellátva, ami a szórókereten a fúvókák szakaszolását automatikusan végzi. Ezzel biztosítja, hogy se kezeletlen se duplán kezelt területek ne legyenek.

A szórókeret keresztirányú kitéréseit, illetve a kívánt permetezési magasságot az ultrahangos szenzorok automatikusan vezérlik a terepviszonyoknak megfelelően.

Galéria