Keresés:  
Videók
Hírek
Kiállítottunk Bábolnán
Kiállítottunk Bábolnán

2008. 09. 10-13 között ismét megrendezésre került a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok. Természetesen idén is kiállítottunk, mint már évek óta rendszeresen. Most az időjárásra sem lehetett panasz, és ez a látogatók számának is kedvezett.



150 m2-es szabadtéri területünkön helyet kapott a Dammann gyár két permetezőgépe is. A 4000 literes Classic felszereltségű szántóföldi vontatott, és az 2008-as AGRO+MASH EXPO nagydíjas típusa, az önjáró Highlander. Ennek felszereltségéből csak szemezgetnénk: 2,25-3,05 m állítható nyomtáv, 1,2-1,9 m állítható szabad hasmagasság, DAS dupla légfüggönyös keret 30 m-es munkaszélességgel, ultrahangos talajkövetéssel (részletes leírás a termékek oldalon).

Eddig a Güstrower gyár önjáró alvázra cserefelépítményként rászerelhető műtrágyaszórói terjedtek el hazánkban, most viszont kiállítottuk a vontatott kivitelt is, melynek természetesen saját alváza van. A gép 5-6-7-8 m3 tartálytérfogattal, kaparóláncos technikával, útarányos számítógép vezérelte kijuttatással áll a vevők rendelkezésére.

 A hozzáértÅ‘k felismerték a stand közepén helyet kapó mérÅ‘műszereket. Ezek a permetezÅ‘gépek pontosságát igyekeznek tökéletesíteni. A Herbst cég által gyártott különbözÅ‘ típusok képesek fúvóka átfolyást, szivattyú teljesítményt, kardánfordulatot mérni. Az önjáró, számítógéprÅ‘l vezérelt mérÅ‘pad pedig a szántóföldi permetezÅ‘k kereszt irányú szórásegyenletességét vizsgálja, illetve jegyzÅ‘könyvezi. Németországban, és az Unióban többfelé már kötelezÅ‘ 2 évente a szántóföldi permetezÅ‘k bevizsgálása, nálunk is szorgalmazzák ennek bevezetését.

Galéria
Highlander
Vontatott permetező
Güstrower vontatott műtrágyszóró
Herbst mérőpad
Herbst mérődoboz