Keresés:  
Videók
Termékeink
Dammann cégismertető
Dammann cégismertető

A Dammann GmbH története

 

A céget Herbert Dammann úr alapította 1979. március 15.-én a Hamburgtól kb. 30 km-re nyugatra fekvő Buxtehude-Hedendorf településen. Az alapító egy szántóföldi kertészettel és gyümölcstermesztéssel foglalkozó gazdálkodó család gyermekeként korán szembesült a növényvédelem fontosságával. Már fiatalon konstrukciós szándékkal foglalkozott a különféle permetező gépeket.

Az első Dammann permetezőgépet 1968-ban készítette el, különlegessége az volt, hogy már akkor 15 méteres szórókeretet működtetett hidraulikusan. Ezt követte a 24 méteres kivitel, amely a környező gazdák körében nagy sikert aratott.

Az első UNIMOGRA szerelt permetezőgépet 36 m-es szórókerettel 1983-ban gyártották.

Egy évvel később a Dammann GmbH műhelyéből kigördült Németország első magajáró permetezője.

A fejlesztés azóta is folyamatos, egyedülálló a piacon pl. a D-A-S dupla légfüggönyös kijuttatási rendszer. Az Agritechnika kiállításon 2003-ban a DT 2600H 3A gép aranyérmet nyert. A hidrosztatikus négykerékhajtású 4000 literes gép 2004-évben elnyerte az év mezőgazdasági gépe címet.

A növekvő igények miatt 2006 évben elkészült a Dammann GmbH új korszerű gyára.

Ez lehetővé tette a gyártás növelését és új piacokon, így Magyarországon való megjelenését is. A cég rugalmasságát bizonyítja, hogy magyar biztatásra kifejlesztette a Highlander kivitelt, amely géppel óriási sikert aratott a 2007 évi Agritechnika kiállításon és három díjat nyert meg. Ugyan ez a gép 2008 januárjában az Agro+Mashexpo nagydíját is megkapta Budapesten.

Azóta az első gépek már sikeresen dolgoznak a magyar gazdáknál.

 Galéria
Gyár távolról
Gyár
Központi iroda és bemutatóterem